Elkészítés: A zellert megtisztítjuk, megmossuk, félbevágjuk és felszeleteljük. Forrásban lévő, sós vízben kb. 8 percig főzzük.
Közben a mogyorót ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk. A lecsöpögtetett zellert lisztbe, tojássárgájába, majd a mogyoróba forgatjuk.
A sajtmártáshoz 4 dkg vajat megforrósítunk, meghintjük a maradék liszttel és megpirítjuk. Felöntjük a tejjel, és összefőzzük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, sóval és fehérborssal fűszerezzük.
A fejes salátát megmossuk, és nagyobb darabokra tépjük. A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk. A fehérborecetet kikeverjük az olajjal, majd hagymával, sóval, borssal, cukorral ízesítjük. A salátát leöntjük ezzel az öntettel.
Serpenyőben megforrósítjuk a maradék vajat, és kis lángon mindkét oldalon megsütjük a zellerszeleteket.
A mogyoróbundás zellert a sajtmártással leöntve és a salátával körítve tálaljuk. Főtt burgonyát is adhatunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre