Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mimóza szelet

75 perc
bonyolult
olcsó
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A Mimóza szelethez a szobahőmérsékletű vajat vagy margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalójával együtt jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
  2. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen négy, 20×36 cm-es lapot nyújtunk belőle. Villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 8-10 perc alatt külön-külön megsütjük mindet. A lapokat kihűtjük, amíg elkészítjük a krémet. 
  3. A tejben a lisztet csomómentesen simára keverjük, majd állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd félretesszük hűlni. A vajat vagy margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és a lereszelt héjával jól összekeverjük. A masszát a kihűlt lisztes péphez kanalanként hozzákeverjük, majd a kézi mixerrel simára keverjük.
  4. Az alsó tésztalapra egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második tésztalapot, amit vastagon megkenünk sárgabaracklekvárral. Erre rátesszük a harmadik tésztalapot, amire egyenletesen rákenjük a maradék krémet, és végül rátesszük a negyedik tésztalapot.
  5. Hűtőbe tesszük, majd másnap tálalás előtt egyforma téglalap alakúra felvágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss