Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mimóza szelet citromosan

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztalapokhoz:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcikor
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • szükség szerint tejföl
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • Valamint:
  • baracklekvár a lap kenéséhez
  • A sütéshez:
  • nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk, egyenként tepsi méretre sodorjuk, és világosra megsütjük.

A krémhez a lisztet a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, felfőzzük sűrű péppé, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, majd a kihűlt péppel jól kikeverjük. A citrom levével és héjával ízesítjük, azzal is jó habosra keverjük.

A sütemény összeállítása: az alsó lapra kenjük a citromos krém felét, rátesszük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, majd rákenjük a citromos krém másik felét. Befedjük a 4. lappal, és hűtőbe tesszük.

Másnap szeleteljük. Szeletelés előtt porcukorral meghintjük a sütemény tetejét.

Ezek is érdekelhetnek