Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pepita szelet

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A sárga tésztához:
  • 5 egész tojás
  • 5 púpos evőkanál porcukor
  • 1/2 dl tej
  • 1/2 dl étolaj
  • 5 púpos evőkanál liszt
  • 1 egész csomag sütőpor
  • A barna tésztához:
  • 5 egész tojás
  • 5 púpos evőkanál porcukor
  • 1/2 dl tej
  • 1/2 dl étolaj
  • 4 púpos evőkanál liszt
  • 1 púpos evőkanál kakaópor
  • 1 egész csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 30 dkg kristálycukor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • csipet só
  • Valamint:
  • 3 nagy ostyalap

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az 5 egész tojást a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, az étolajat, a lisztet, a sütőport + a barna tésztához a kakaóport. A sárga tésztát is és a barna tésztás is egy zsírpapírral bélelt tepsiben - előmelegített sütőben - megsütöm. A tepsi kb. akkora legyen, mint az ostyalap.

A krémhez a 30 dkg kristálycukrot egy lábosban megbarnítom, hozzáöntöm a tejet és a vaníliás pudingport, felfőzöm. A krémbe még melegen belekeverem a margarint és a csipet sót.

Az ostyalapot vizes konyharuha közé teszem, hogy felpuhuljon.

Ha kihűlt a krém, megkenem vele az ostyalapokat. A kétféle piskótát 6-6 csíkra vágom. A megkent ostyára egymás mellé teszek 1 barna és 1 sárga piskótát, ezeket is krémmel ragasztom össze, majd rájuk helyezek ismét 2 csík piskótát (a barnára a sárgát, a sárgára a barnát). Rátekerem az ostyalapot. 3 rúd süteményt kapok.

Pár órára hűtőbe teszem, úgy szeletelem.

Megjegyzés

Puncspudinggal is el lehet készíteni, akkor még színesebb lesz.
- SZG Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss