hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta

55 perc
rafinált
átlagos
16 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A méteres süti elkészítéséhez első lépésként a tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, fokozatosan hozzáöntjük az olajat és vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. A tésztát elfelezzük, az egyik adagba elkeverjük a kakaót. A masszát két kivajazott őzgerincformába öntjük és 165 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  5. A krémhez a porcukrot habosra keverjük a puha vajjal és a rummal. A pudingot a csomagoláson található előírás szerint tejjel felfőzzük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a vajat.
  6. A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk és felváltva, egy fehér, egy barna, összeragasztjuk a puncsos krémmel.
  7. Az étcsokit vagy tortabevonót vízgőz felett kevés olajjal, vagy vajjal megolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt. Hideg helyre tesszük és ha megdermedt a csoki a tetején, ferdén felszeleteljük.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a méteres sütemény:

Ezek is érdekelhetnek

Friss