hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Méteres kalács

1 3.5/5
65 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A méteres kalács elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is.
  2. A tésztát 2 részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd ugyanígy kisütjük a barna tésztát is. Ha elkészültek a piskóták, hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A pudingot a csomagoláson található leírás szerint tejben megfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral és a rumaromával. Ha a puding kihűlt, hozzádolgozzuk a cukros margarint.
  4. A piskótákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és felváltva egy fehér és egy kakaós tésztát összeragasztunk a krémmel.
  5. A tortabevonót vízgőz felett felolvasztjuk, majd a süteményt tetejét bevonjuk vele. Tálalás előtt megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon. A méteres kalácsot ferdén szeletelve kínáljuk. 

Nézd meg videón, mi hogyan készítjük a karácsonyi méteres kalácsot:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss