Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Méteres kalács

1 3.5/5
60 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor (lehet porcukor vagy kristálycukor is)
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl langyos víz
  • 38 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 ek kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 2 csomag főzős pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 üveg rumaroma
  • A tetejére:
  • tortabevonó

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is.
  2. A tésztát 2 részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd ugyanígy kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A pudingot a csomagoláson található leírás szerint tejben megfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt, akkor hozzádolgozzuk a cukros margarint.
  4. A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk, és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a krémmel. A tortabevonót vízgőz felett felolvasszuk, majd a süteményt tetejét bevonjuk vele. Tálalás előtt megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon.

KRÉMES NARANCS-MANDULA FATÖRZS >>> 

VIDEÓ! MÉTERES SÜTEMÉNY, AMI NÉLKÜL NINCSEN KARÁCSONY >>> 

A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss