Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szenzáció! A világ legjobbjai közé került a magyar cukrász!

default user icon
MME
Ismét egy magyar vonatkozású gasztrosiker: Menyhárt Attila cukrászmester három desszertjével bekerült a világ egyik legrangosabb gasztronómiai szaklapjába. A So Good című, 300 oldalas cukrászmagazin a világ legkreatívabb és legnevesebb cukrászait szerepelteti, egyedi receptekkel és technológiákkal.

Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza bekerült a So Good magazinba, a világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrászkiadványába. A spanyol kiadású So Good magazin angol nyelven jelenik meg immáron tíz éve, több, mint 300 oldalon. 

A kiadványba, a szintén magyar fotós, Fekete Antonio fotóival került be aki, amióta csak fotózással foglalkozik, álmodott róla, hogy képei egy napon bekerülnek a kiadványba. 

"Attila termekéiből csináltam egy mini portfóliót, elküldtem a So Good-nak, és annyira megtetszett nekik, hogy érdemesnek találták a magazin hasábjain szerepeltetni munkáját. Azonnal felvették vele a kapcsolatot, és ezután egy másfél éves procedúra, többszöri egyeztetés következett, majd fél éve elkészültek azok a termékek, amelyek végül láthatóak lesznek a magazinban."

Az összeállításban szerepel egy tányérdesszert: kecskesajt parfé pekándióval, gesztenyével és sancho borssal infuzionált körtével – ezek az ízek jelennek meg különböző textúrákban.

 

Ugyancsak szerepel egy mono desszert. Ez nem más, mint a macaron és a mille feuille ötvözete – egy finger macaron. A macarontészta vékonyra kikenve készült, ennek köszönheti ropogós textúráját. Az egyik szarvasgombával és Arraguani 72%-os csokoládéval készül, a másik pedig machával.

Az összeállítás további szereplője egy új Haiti Cuvee csokoládéval készült desszert, amelyben a gianduia és a paradicsom is fontos szerepet kap. 

Magyar cukrász a So Good hasábjain még sosem volt látható. Menyhárt Attila, miután elvégezte itthon a cukrásziskolát,  6 évig hajón, majd dolgozott Írországban, majd Londonban, végül Svájcban. Számos szállodában megfordult, a legmagasabb cukrász pozíciókban. Most már több, mint fél éve a budapesti Four Seasons Gresham Palace főcukrásza. 

Gratulálunk az elismeréshez!

3 MAGYAR SÜTI A VILÁG LEGFINOMABB DESSZERTJEI KÖZÖTT >>> 
EZZEL AZ ELKÉPESZTŐ TORTÁVAL NYERT FŐDÍJAT A MAGYAR CUKRÁSZ EGY VILÁGVERSENYEN >>> 

Ezek is érdekelhetnek