Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza bekerült a So Good magazinba, a világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrászkiadványába. A spanyol kiadású So Good magazin angol nyelven jelenik meg immáron tíz éve, több, mint 300 oldalon.
A kiadványba, a szintén magyar fotós, Fekete Antonio fotóival került be aki, amióta csak fotózással foglalkozik, álmodott róla, hogy képei egy napon bekerülnek a kiadványba.
"Attila termekéiből csináltam egy mini portfóliót, elküldtem a So Good-nak, és annyira megtetszett nekik, hogy érdemesnek találták a magazin hasábjain szerepeltetni munkáját. Azonnal felvették vele a kapcsolatot, és ezután egy másfél éves procedúra, többszöri egyeztetés következett, majd fél éve elkészültek azok a termékek, amelyek végül láthatóak lesznek a magazinban."
Az összeállításban szerepel egy tányérdesszert: kecskesajt parfé pekándióval, gesztenyével és sancho borssal infuzionált körtével – ezek az ízek jelennek meg különböző textúrákban.
Ugyancsak szerepel egy mono desszert. Ez nem más, mint a macaron és a mille feuille ötvözete – egy finger macaron. A macarontészta vékonyra kikenve készült, ennek köszönheti ropogós textúráját. Az egyik szarvasgombával és Arraguani 72%-os csokoládéval készül, a másik pedig machával.
Az összeállítás további szereplője egy új Haiti Cuvee csokoládéval készült desszert, amelyben a gianduia és a paradicsom is fontos szerepet kap.
Magyar cukrász a So Good hasábjain még sosem volt látható. Menyhárt Attila, miután elvégezte itthon a cukrásziskolát, 6 évig hajón, majd dolgozott Írországban, majd Londonban, végül Svájcban. Számos szállodában megfordult, a legmagasabb cukrász pozíciókban. Most már több, mint fél éve a budapesti Four Seasons Gresham Palace főcukrásza.
Gratulálunk az elismeréshez!