Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Összefogás a menhelyi állatokért – Így segít a SPAR, és így segíthetsz te is

Érdemes tudni, hogy idén is folyamatosan támogatja a menhelyeken élő cicákat és kutyákat a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. Ha gondolod, te is kiállhatsz a jó ügy mellett.

Az áruházlánc már több mint egy évtizede segíti a magyarországi állatmenhelyek, állat- és vadasparkok ellátását azzal, hogy számukra is felajánl a kereskedelmi forgalomból kivont, az állatok élelmezésére azonban még hasznosítható termékeket. 

Te is segítheted a gyűjtőakciót

Az országos akció az idei évben is folytatódik. Az állatmentésben közreműködő szervezetek a koordinálást és beosztást végző Országos Állatvédőrség Alapítványon keresztül csatlakozhatnak a gyűjtőakciókhoz. A SPAR és INTERSPAR üzletek vásárlói hónapról-hónapra találkozhatnak a civil szervezetekkel és munkájukat állateledel-adománnyal támogathatják. A gyűjtések helyszínéről és időpontjáról az áruházlánc erre a célra létrehozott online felületén tájékozódhatsz.

Sok állat éhezik

„Magyarországon sajnálatos módon nagyon sok kisállat él méltatlan körülmények között, az utcán kóborolva, vagy olyan felelőtlen gazdánál, akiktől sem odafigyelést és szeretetet, de megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot sem kapnak. A hazai állatmentő szervezetek telephelyei sok esetben zsúfolásig tele vannak örökbefogadásra váró kutyákkal és cicákkal, akiknek az ellátása nagy erőfeszítéseket kíván. Számukra nyújtanak kézzelfogható segítséget a SPAR és Országos Állatvédőrség Alapítvány tíz évvel ezelőtt indított állateledel-gyűjtő akciói, amelyeket az elmúlt évben is országszerte megszerveztünk. Nagy köszönetet szeretnénk mondani minden vásárlónknak, akik eddig is támogatták és a jövőben is segítik felajánlásaikkal a kezdeményezést, és természetesen hatalmas elismerés illeti azokat az állatmentő szervezeteket, amelyek folyamatosan erejük és lehetőségeik határán egyensúlyozva végzik ezt a rendkívül fontos tevékenységet” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss