Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezek a szalámik nagyon különlegesek! Nézd, milyen állatok húsából készülnek!

Tudtad, hogy akár szürkemarhából is készülhet szalámi? És azt, hogy egy ilyen különleges ételhez a Nemzeti Parkoknál lehet hozzájutni?

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága például tulok, szürkemarha és bivaly szalámit is kínál, kétféle ízben: az egyik a csemege, a másik pedig a csípős. Érdemes tudni, hogy ezek a finomságok prémium minőségűek és biotermékeknek számítanak.

Mennyibe kerülnek?

„A Látogatóközpont és a Hortobágyi Vadaspark ajándékboltjaiban folyamatosan beszerezhetőek a szalámik, amelyekre egyre nagyobb az igény. Már nemcsak magánszemélyek – sokszor visszatérő vásárlók – keresik a szalámit, hanem intézmények is nagy tételben veszik, például az év végi, céges ajándékcsomagba – mondta Károlyi Gábor, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Területkezelési Osztályának osztályvezetője. A termékek ára súlykategóriánként változik, 2900 és 3100 forint között mozog – írja az Agrárszektor.

Tényleg egészségesebbek?

„A hortobágyi tulok egész évben csak a Pentezugi bioszféra-rezervátum területén megtermő növényeket fogyasztja. Az állományok semmilyen gyógykészítménnyel nincsenek kezelve, húsuk így leginkább a vadhúsok ízvilágára emlékeztet. A három típusú szalámi tartósítószer nélkül készül, emiatt a hagyományos forgalomban kapható szalámikhoz képest az eltarthatóságuk valamennyivel csökken” – fejtette ki Károlyi Gábor.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek