Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Méhecskés kocka: erre a sütire húsvétkor mindenki rárepül majd

Nincs mese, ezek a méhecskék olyan édesek a sütemény tetején, hogy lehetetlen ellenállni nekik. Éppen ezért remek ötlet, ha ez lesz az egyik édesség, amit elkészítesz húsvétra. Meglátod mekkora lesz majd a sikere, a kicsik és a nagyok körében egyaránt.

Amennyiben szereti a család a gyümölcsös süteményeket, akkor ezt a barackos édességet érdemes megsütnöd az ünnepre. A mutatós desszert a gyerekeket is elvarázsolja majd, sőt akár be is vonhatod őket az elkészítésbe, például a díszítés fázisában a mandulalapokat nyugodtan rájuk bízhatod.  

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 10 dkg cukor 
  • 5 dkg liszt 
  • 5 dkg keményítő 
  • 3 tojás 
  • fél csomag vaníliás pudingpor 
  • 1 kávéskanál sütőpor 
  • 1 csipet só 

A rakományhoz:

  • 1 őszibarackkonzerv (16 fél barackra lesz szükség) 
  • 2 csomag vaníliás pudingpor 
  • 5 dl tej 
  • 15 dkg cukor 
  • 6 dl tejföl 
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat 
  • 6 lapzselatin 
  • 50 dkg sárgabaracklekvár 
  • 5 dkg csokoládé  
  • 1 teáskanál szeletelt mandula 

Elkészítése:

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot is. Ha már kemény, fényes a hab, hozzáforgatjuk a tojássárgájákat.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a keményítővel és a vaníliás pudingporral, és a habhoz dolgozzuk. Beletöltjük a kivajazott-kilisztezett formába, és 180 fokos sütőben körülbelül negyedóra alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. 
  3. Fél liter tejben megfőzzük a két csomag pudingport 8 dkg cukorral. Hagyjuk kihűlni, közben gyakran megkeverjük, hogy ne bőrösödjék a teteje.
  4. A tejfölt összekeverjük a maradék cukorral és a vaníliakivonattal, majd mindezt a hideg pudinggal. Rákenjük a kihűlt piskótára. Betesszük a hűtőszekrénybe dermedni. 
  5. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az őszibarackot leszűrjük, a levéből 10 evőkanálnyit megőrzünk. Ezt a levet összekeverjük a sárgabaracklekvárral, felforraljuk.
  6. A zselatint kinyomkodjuk, és kevergetve feloldjuk a forró lekvárban. Hagyjuk kicsit hűlni, de csak annyira, hogy még folyós maradjon. Ha a vaníliás tejfölös krém megdermedt, akkor ráöntjük a barackzselét, és ismét betesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kicsit megszilárduljon. 
  7. Az őszibarackokat szárazra töröljük, és szép sorban rárakjuk a még nem teljesen megszilárdult zselét a tetejére. A csokit megolvasztjuk, kis zacskóba öntjük, szemet és csíkokat rajzolunk vele a barackok hátára. Végül hegyes, éles késsel két kis bemetszést ejtünk a barackokon, és szárnyakként mandulalapokat állítunk bele.  

(Borítókép: Vidék íze magazin)

 

Ezek is érdekelhetnek