Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megszólalt a bátaszéki becsületkasszás őstermelő

default user icon
MME
Egy helyi őstermelő augusztus elején nyitotta meg becsületkasszás zöldségesét a saját portája előtt, melyet végül egy hónappal később be kellett zárnia.

Ahogy arról a teol.hu cikke alapján mi is beszámoltunk, Komonyi Orbán kénytelen volt bezárni egy hónapja nyílt önkiszolgáló, becsületkasszás zöldségesstandját, mivel a lap szerint a termékek ugyan elfogytak, de alig akadt vásárló, aki fizetett is volna az árukért. Ez azonban nem így történt – állítja az őstermelő.

Komonyi Orbán a Telex kérdésére elárulta, hogy nem igaz, hogy nem fizettek volna a vásárlók a zöldségekért és gyümölcsökért, és üres maradt volna a becsületkassza, legfeljebb némi apró váltópénz hiányzott csupán. Komonyi szerint a becsületkassza nagyon is jól működött, egészen a hírek megjelenéséig, ugyanis azóta a szomszédai és a környékbeli lakók is elkerülik őt, neheztelnek rá és nem köszönnek neki, mert úgy érzik, a termelő őket gyanúsítja a hiányzó pénz miatt.

"Hiába raktam ki azóta a legfinomabb dolgokat, nem jött erre senki" – idézte a portál a férfit, aki hozzátette, a stand felállítására az ösztönözte, hogy megmentse a megtermelt zöldségeket. Komonyi tíz hektárnyi gyümölcsösön gazdálkodik és csak egy kis területen termeszt zöldségeket. Ez utóbbi pedig olyan kis mennyiség, amivel nem akart a piacra menni, de nem is szerette volna, hogy pocsékba menjenek a terményei.

A becsületkasszás stand végül tényleg bezárt.

Borítókép: Makovics Kornél/Tolnai Népújság

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek