Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egy hónapot sem élt a bátaszéki becsületkasszás zöldséges: minden áru eltűnt, pénzt senki sem hagyott

default user icon
MME
Nem példanélküli, ám mindenképpen különleges ötlettel rukkolt elő még augusztus elején egy bátaszéki őstermelő. A portája előtt felállított önkiszolgáló zöldséges azonban egy hónap után lehúzta a rolót, miután a termények rendre eltűntek, fizetni viszont senki sem akart.

A bátaszéki őstermelő, Komonyi Orbán augusztus 7-én nyitotta meg becsületkasszás zöldségesstandját, melynél nincs eladó, volt azonban zöldség és gyümölcs kimérve vagy darabáruként porciózva. Mindenre rá volt írva a súlya és az ára, fizetni pedig nem volt kötelező, hiszen ez a becsületkassza lényege. Komonyi naponta többször is feltöltötte a standot, a kasszát pedig esténként ürítette. Jellemzően pár ezer forint volt a bevétel.

A becsületkasszás árusítás itthon sem ismeretlen, és Németországban és Ausztriában is sokfelé találkozhatunk hasonló megoldásokkal (például Halstattban is). Aki most kelne útra és megnézné, miket lehet venni a bátaszéki standnál, már ne szálljon autóba, ugyanis az őstermelő egy hónap után bezárta a "boltot".

A teol.hu számolt be arról, hogy Komonyi Orbán egy hónap után felhagyott a becsületkasszás árusítással, mivel senki sem akart fizetni, a zöldségek és gyümölcsök pedig rendre mind elfogytak.

Borítókép: Makovics Kornél/Tolnai Népújság

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek