Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes macaron

MME MME
2/5
30 perc
mester
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt. A diót és a kristálycukrot egy konyhai aprítóba tesszük, majd addig daráljuk, míg darált dió finomságúvá válik. A cukros dióhoz öntjük a tojásfehérjét, és fakanállal egyenletesen elkeverjük a masszát. Egy tepsibe kiterítjük a szeletelt mandulát, és nyomózsákból csíkokat nyomunk a mandulára a diós masszából. A kinyomott masszák közepére teszünk egy-egy szem kimagozott, lecsöpögtetett meggybefőttet. Kezünkkel golyókat formázunk a diós masszából úgy, hogy a meggy belülre, a mandula kívülre kerüljön. Előmelegített sütőben 10-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Ezek is érdekelhetnek