Elkészítés: A lisztet a sütőporral alaposan összekeverem. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, mézeskalács-fűszerrel habosra keverem, a vajat megolvasztom egy kicsit, és simára keverem a tojásos-cukros eleggyel. A lisztes keverékhez hozzáadom a tojásos-cukros masszát, hozzáadom a kefirt, majd simára keverem. Ha nagyon sűrű, öntök hozzá egy kis tejet. Egy magasabb peremű sütőformát vajjal kikenek, belisztezem, beleöntöm a tésztát. A meggyet leszűröm, alaposan lecsepegtetem, majd a tészta tetejére szórom. Barnacukorral,vágott mandulával meghintem, előmelegített sütőben közepes lángon kb. 30 percig sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre