Elkészítés: A tésztához a zsiradékot gyorsan eldolgozom a többi hozzávalóval, majd a felét egy nagy tepsibe belerakom, a széleit a kezemmel eligazgatom, majd előmelegített 180 C fokos sütőben 12 perc alatt elősütöm.
Ez idő alatt a tölteléket elkészítem: az almákat megpucolom és lereszelem egy olyan tálba, amibe egy nagyobb szűrőt is beleteszek, hogy a levét könnyen ki tudjam nyomkodni (az almalevet megiszom, isteni). Hozzáadom az aszalványokat, a fahéjat és a citromhéjat, végül megszórom a cukrokkal és elkeverem a leszűrt meggyszemekkel.
Ezt a tölteléket halmozom az elősütött tésztára, majd elsimítom a tetejét, meghintem egy kevés zsemlemorzsával. Kinyújtom a tészta másik felét, ezt a sodrófa segítségével átemelem a töltelékre, a széleit eligazítom. Nedves kézzel a tetején a tojássárgáját elsimogatom, villával becsíkozom, és visszatolom a sütőbe, amíg szép barna nem lesz a teteje (kb. 35 perc).