Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrom, lisztezett asztalra borítom, majd az 1/3 részét levágom, ebből lesznek a rácsok. A nagyobbik részt kinyújtom, és egy közepes méretű tepsibe fektetem, csinálok egy kisebb peremet is a mákos tölteléknek.
A töltelékhez minden hozzávalót egy lábosba teszek, és állandó kevergetés mellett addig melegítem, amíg a cukor elolvad, és lekvár sűrűségű masszát kapok.
A kinyújtott tésztára halmozom a tölteléket, a megmaradt tésztát kinyújtom, derelyevágóval vékonyabb csíkokat vágok, és rács alakban a mákra helyezem.
Előmelegített sütőben 45 percet sütöm 170 C fokon. Hagyom kihűlni, majd felszeletelem, és porcukorral is meghintem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre