Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-mákos rácsos pite

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 40 dkg finomliszt
  • 13 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • A töltelékhez:
  • 1 üveg leszűrt meggybefőtt
  • 1,5 dl meggylé (a befőttből)
  • 1 marék kandírozott narancshéj
  • 25 dkg darált mák
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt gyömbér
  • 3-4 evőkanál házi lekvár (most szilva volt bontva)
  • 2 evőkanál búzadara
  • pici só
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrom, lisztezett asztalra borítom, majd az 1/3 részét levágom, ebből lesznek a rácsok. A nagyobbik részt kinyújtom, és egy közepes méretű tepsibe fektetem, csinálok egy kisebb peremet is a mákos tölteléknek.

A töltelékhez minden hozzávalót egy lábosba teszek, és állandó kevergetés mellett addig melegítem, amíg a cukor elolvad, és lekvár sűrűségű masszát kapok.

A kinyújtott tésztára halmozom a tölteléket, a megmaradt tésztát kinyújtom, derelyevágóval vékonyabb csíkokat vágok, és rács alakban a mákra helyezem.

Előmelegített sütőben 45 percet sütöm 170 C fokon. Hagyom kihűlni, majd felszeletelem, és porcukorral is meghintem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss