Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meg kellett műteni Katalin hercegnét, de III. Károlynak is kórházba kell vonulnia

default user icon
MME
Komoly műtéten esett át Katalin walesi hercegné, Vilmos brit trónörökös felesége, és lábadozása várhatóan hosszabb ideig eltart - közölte szerdán a Kensington-palota. Nem sokkal később az udvar bejelentette, hogy III. Károly király, Vilmos édesapja a közeli napokban szintén kórházba vonul.

Vilmos és Katalin londoni hivatalának szerdai ismertetése szerint a 42 éves hercegnén előző nap hajtották végre a tervezett hasüregi műtétet, amely sikerrel járt. Katalin valószínűleg 10-14 napot tölt kórházban, utána otthonában lábadozik - fogalmaz a Kensington-palota közleménye.


Katalin hercegné operációja sikeres volt

A tájékoztatás szerint a jelenlegi orvosi szakvélemény alapján valószínűtlen, hogy Katalin hercegné a húsvétot követő időszak előtt visszatérhet közéleti feladatainak ellátásához. A walesi hercegné tudatában van annak, hogy "ez a közlemény milyen érdeklődést kelt majd". Szeretné azonban "a lehető legteljesebb normalitást" fenntartani gyermekei számára, és szeretné azt is, ha személyes orvosi adatai magánjellegűek maradnának - áll a Kensington-palota szerda délután kiadott közleményében.

A kommüniké szerint Katalin hercegné reméli, hogy a közvélemény megértéssel fogadja e kívánságait, elnézést kér közéleti programjainak halasztása miatt, és bízik abban, hogy e programok közül "a lehető legtöbbet a lehető leghamarabb" pótolni tudja.

III. Károly királyt is operálni kell

Nem sokkal később a Buckingham-palota rövid közleményt adott ki arról, hogy III. Károly király a jövő héten szintén kórházi kezelésen esik át prosztatamegnagyobbodás miatt.

A 75 esztendős uralkodó londoni hivatala hangsúlyozta, hogy jóindulatú, "évente több ezer férfinél előforduló" elváltozásról van szó, és a király közéleti programjait "a lábadozás rövid időszakára" elhalasztják.

Katalin operációjának pontos orvosi indokát ugyanakkor az udvar nem részletezte, és a szerdai közlemény szerint a Kensington-palota csak akkor ad további tájékoztatást a walesi hercegnő lábadozásáról, amikor ezt jelentősebb új információ indokolja. Ez összhangban áll azzal a régre visszanyúló törvényerejű szokásjoggal, amelynek alapján az udvar a szükséges minimumon túl nem közöl részleteket a brit királyi család magas rangú tagjainak egészségi állapotáról.

A Buckingham-palota a király jövő heti prosztatakezeléséről is csak egy háromsoros közleményben adott tájékoztatást. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss