hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marinírozott fehérpecsenye

MME MME
5/5
120 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, lefejtjük róla a hártyákat, szárazra itatjuk konyhai papírtörlővel. Bedörzsöljük sóval, egy tál fölé rácsra helyezzük, és kb. 2 óra hosszat állni hagyjuk. A gombát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összetörjük. A kapribogyót is apróra vágjuk. A gombát összekeverjük a felaprított fűszerekkel, a citromhéjjal, a citromlével, a borecettel, őrölt borssal, a húsról lecsepegett lével és 3 evőkanál olajjal. Ebbe a keverékbe beleforgatjuk a húst, majd alufóliába csomagoljuk, és két napig a hűtőszekrényben érleljük.

Elkészítés: A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4 fokozat) előmelegítjük. A húst kitekerjük az alufóliából, tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a fóliában maradt páclevet, és kevés vizet. Lefedjük egy másik alufóliával, betesszük a sütőbe, és kb. 2 óra alatt, időnként kevés vizet öntve alá, megpároljuk, majd levesszük a fóliát és kb. 10 perc alatt megpirítjuk. A rizst lábasba tesszük, és dupla mennyiségű enyhén sós vízzel lefedve, kis lángon kb. 20 perc alatt megpároljuk. Tálalás előtt a húst kb. 15 percig pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni, köré öntjük a sütésből megmaradt levét és a rizzsel tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: 2 nap múlva
1 adag: 396 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek