Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sokkot kapott a testvére esküvői menüjétől: kérte a vendégeket, senki se egyen az ételből

default user icon
MME
Döbbenetes történetet osztott meg az interneten egy hölgy a saját testvére esküvőjéről. A nőnek már a felszolgálás pillanatában gyanús lett az étel, amikor pedig leesett neki, mi történt, azonnal riasztotta a többi vendéget.

A népszerű internetes fórumra, a Redditre került fel az a nem mindennapi történet, melynek főszereplője egy testvérpár, az ő édesanyjuk és két esküvő. Történt ugyanis, hogy a neve elhallgatását kérő hölgy majdnem egy évvel ezelőtt megházasodott és hatalmas lagzit csaptak. Nem tudták jól felmérni, hogy mennyi étel fogy majd, ezért jó sok megmaradt. A nő azt tervezte, hogy a még ehető ételeket odaadományozza egy ingyenkonyhának, ám az édesanyja közbelépett és a menü nagy részét elvitte.

A nő nem tudta, hogy az édesanyja mihez kezdett a maradékkal, és nem is igazán foglalkozott a dologgal, egészen nővére esküvőjéig. A nagy napra nagy lagzi dukált, melyet az édesanyjuk szervezett, ám egészen a menü felszolgálásáig a hölgynek eszébe sem jutott, hogy saját esküvői menüjét testvére lagziján látja viszont. Amikor azonban a tányérjára került az első fogás, azonnal tudta, mi történt.

Az édesanya lefagyasztotta kisebbik lánya esküvői maradékát, majd nyolc hónappal később, az elsőszülöttje nagy napjára kiolvasztotta az ételeket és azokat szolgálták fel a lagzin. Amikor a nőnek leesett, miért és honnan is ismerősek az ételek, azonnal odament az édesanyjához, aki azonban nem is titkolta a turpisságot, sőt boldogan mesélte, hogy egy vagyont spórolt az ételmentéssel.

A nő ezután figyelmeztette a nővérét és több vendéget is, hogy ne egyenek az ételből. Az anyja azonban nem örült ennek, sőt sznobnak nevezte a lányát és szerinte inkább örülnie kellene, amiért nem ment pocsékba az étel – számolt be az esetről az Independent.

A fórumozókat megosztja a történet, egyesek szerint semmi gond nincs, mások viszont azt írják, hogy ha nem megfelelően fagyasztják le és olvasztják ki az ételeket, akkor annak akár súlyos ételmérgezés is lehet az eredménye. Minden esetben érdemes követni a fagyasztási kisokost, így megelőzhetjük a kellemetlenségeket.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss