Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes nyelv

90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Megfőzzük kuktában a jól megmosott disznónyelveket sós, babérleveles, borsos vízben. Még melegen megtisztítjuk a vastag bőrétől, és nagyon apró kockára vágjuk az egészet. Aki pasztásabban, krémesebben kedveli, az darálja le, a főzőlevet pedig felhasználhatjuk kitűnő levesek készítéséhez.

Készítsünk a tojásból és az olajból majonézt, tegyünk hozzá finom mustárt, tejfölt, citromlevet, sózzuk, borsozzuk, végül keverjük össze a kihűlt nyelvvel.

Pirítós kenyérre kenve, vagy friss zsemlével fogyasztva mennyei előétel, reggeli, vacsora lehet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss