Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marokkói paradicsomos babfőzelék (Loubia)

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot pürésítjük, a vöröshagymát és a fokhagymát lereszeljük. A petrezselymet és a koriandert apróra vágjuk.
  2. Az összes hozzávalót egy lábasba tesszük, majd hozzáadunk kb. 2 liter vizet. Lefedjük és közepes lángon kb. 1,5 óráig pároljuk, vagy amíg a bab megpuhul és a szósz sűrű lesz. Ha túl kevés a víz, főzés közben nyugodtan pótolhatjuk.
  3.  Tálaláskor olívaolajjal meglocsoljuk a tetejét. Friss kenyérrel mártogatva a legjobb!

BABFŐZELÉK GOMBÁVAL>>> 

CSÜLKÖS BABFŐZELÉK>>> 

BABFŐZELÉK FÜSTÖLT OLDALASSAL>>> 

Megjegyzés

Anyósom mindig belefőz egy-két darab csilipaprikát is, amire a csípősrajongó családtagok le is szoktak csapni. - Tittikeeeh77

Ezek is érdekelhetnek