Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babfőzelék füstölt oldalassal

120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Az oldalast felszeleteljük, és előző este hideg vízbe tesszük. A babot előző este átválogatjuk, és beáztatjuk hideg vízbe.
  2. Másnap egy fazék vízben külön feltesszük főni az oldalast, és puhára főzzük.
  3. A babot feltesszük főni, beletesszük a babérlevelet, az apróra vágott hagymákat, a cukrot, a paprikakrémet, a köményt és a borsot. Amikor a bab megpuhult és a hús is megfőtt, akkor a húst a babhoz öntjük a levével együtt. Megkóstoljuk, ha szükséges, megsózzuk.
  4. A zsíron a liszttel és a pirospaprikával rántást készítünk, felöntjük egy kevés vízzel, simára keverjük, és a főzelékbe öntjük. Összeforraljuk. Ecettel és tejföllel ízesítjük. 

Megjegyzés

A mai ebédünk finom és tartalmas volt. Igazi retro főzelék, szeretjük jó kis füstölt hússal. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss