hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Leveles tepertős pogácsa II.

MME MME
1/5
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a sütőporral, 2 tojás sárgájával, 2
evőkanál erős rummal, csipetnyi borssal, ízlés szerinti mennyiségű
sóval és szükség szerinti tejfellel könnyen gyúrható tésztává gyúrjuk. A tésztét fél ujjnyi vastagra kinyújtva, langyos zsírral
megkenjük, és apróra darált tepertővel minden
összehajtás előtt megszórjuk. A nyújtást, a kenést és tepertős
beszórást négy-ötször ismételjük, majd utolsó nyújtás előtt a tésztát
félórára hideg helyre tesszük pihenni. Legvégül ujjnyi vastagra nyújtjuk
és közepes pogácsavágóval kiszúrva, tojással megkenjük. Forró sütőbe
sütjük. Borhoz, teához igen jó.

Ezek is érdekelhetnek

Friss