Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezek a legjobb gyógyteák, ha fogyni szeretnél

default user icon
MME
A kert, az erdők, mezők kincsei közül egyes gyógynövényeknek emésztést könnyítő, vízhajtó vagy éppen vércukorszint-stabilizáló erejük is van. Ezek közül érdemes tehát választani akkor is, ha a fogyókúránkat szeretnénk magasabb fokozatra kapcsolni, hogy az ünnepek alatt felkapott kilók minél tempósabban olvadjanak. Íme a leghatékonyabb gyógyteák, ha fogyni szeretnénk!

A makacs zsírpárnáktól nem egyszerű megszabadulni - persze elengedhetetlen a diéta és a rendszeres mozgás, de emellett segítségül hívhatunk néhány gyógyteát is. Az alábbi gyógynövények, és belőlük készített teák felgyorsítják az anyagcserét, így látványosabb és gyorsabb lesz a fogyás, mint nélkülük lenne!


BODZA

A  bodza az egyik legsokoldalúbb és leggyakrabban használt gyógynövényünk. A fogyókúrázóknak nemcsak azért ajánlott bodzateát inniuk, mertvízhajtó hatása van, hanem azért is, mert a bodza segíti az emésztést, testsúlycsökkentő és vértisztító hatása is van. A fogyókúra kiegészítéseként napi egy-két csészével 3-4 héten keresztül ajánlott inni a teáját.

CITROMFŰ

Amellett, hogy az illatos levelekből főzött ital megnyugtat és harmonizálja a lelket, még serkenti az emésztést, az epeműködést, és megszünteti a puffadást. Izzasztó és méregtelenítő hatása is erőteljes, így segít a gyomorrontás, gyomorsavtúltengés, hányinger és a felfúvódás leküzdésében is.

CSALÁN

A csalán is az egyik legismeretebb gyógynövények közé tartozik. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, és nagyon jó vértisztító hatással bír. A csalán feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, eltávolítja a szervezetből a mérgeket. Tisztítja a májat, kiegyensúlyozza a vércukorszintet, segíti az emésztést.
Napi rendszerességgel iható: vízhajtásra, méregtelenítésre reggelente, éhgyomorra igyuk. 


CSIPKEBOGYÓ

A csipkebogyóból készült frissítő tea nem csak megfázásra jó: szabályozza a vércukorszintet, ha étkezés után fogyasztjuk segíti a zsír emésztését. Enyhe vízhajtó hatása is van.

EZERJÓFŰ

Ez a növény bizonyítottan tele van antioxidánsokkal és kiváló hatással van az emésztésre. Támogatja és gyorsítja az anyagcserét, serkenti az epeműködést, így a zsírok lebontását is. Érdemes inni a puffadás csökkentésére, májbántalmak ellen és vértisztító, méregtelenítő hatása miatt. Kiváló a gyomorfájdalmak megszüntetésében is. 

FEHÉR AKÁC

A fehér akác, amelynek édes, aromás íze van hatékonyan csökkenti a gyomorsav termelését, így teájának étvágycsökkentő hatása is van. Enyhe vízhajtó hatása is ismert. Teája székrekedés ellen, székletlazításra is ajánlott.


MENTA

Régóta tudják róla, hogy ez az egyik leghatásosabb gyógynövény, ami az emésztést segíti, ezért is isszák sokan étkezés után, frissítő teaként. Felgyorsítja az anyagcserét, megszünteti a kellemetlen teltségérzetet és a felfúvódást. Csökkenti a gyomorgörcsöket, kedvező hatással van az epeműködésre, így felgyorsítja a zsírok lebontását.

(Forrás: Ripost.hu, Györgytea.hu)

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss