Mindmegette.hu
Cikk
MME
Túl sokat ettél, háborog a gyomrod, felborult az emésztésed? Összeállításunkból megtudhatod, mivel állíthatod helyre a kényes egyensúlyt!
Fanny magazin
A napfény hiánya nem csak a hangulatunkra van rossz hatással, hanem az egészségünkre is. Nem véletlen, hogy a sötét hónapokban sokkal többször betegeskedünk.
Videó
A gyömbér soha nem megy ki a divatból. Ezt az illatos, csípős, kesernyés ízű növényt már az első kínai nagy füvészkönyv, a Pen Cao Csing fontos gyógyszerként említi - és ez a tény nem változott napjainkban sem.
Nehéz mértéket tartani a kalóriadús falatokkal, főleg, ha napközben nincs időnk leülni és kényelmesen enni. A gyomor kellemetlen tünetekkel reagál - ám szerencsére, a panaszok többségénél segítség lehet a természet patikája!
Az almaecet egy igazi csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít ez a pár száz forintos ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. De nézzük, hogy milyen jótékony hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, egy kis mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle.
A tésztát mindenki szereti, szívesen készíti, és fogyasztja, mert olcsó, ezerféleképpen variálható, és villámgyorsan teljes értékű fogás készíthető belőle. Arról megoszlanak a vélemények, hogy mennyire egészséges, vagy épp alakbarát, de az tény, hogy mértékkel fogyasztva, a tésztával csakis jót tehetünk testünknek!
A rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag citrusféle a tisztítókúrák, diéták fontos kelléke. Csökkenti a puffadást és emésztési problémákat, segít megelőzni a megfázást, gyulladáscsökkentő hatású, erősíti a csontokat, ragyogóvá teszi a bőrünket, na és persze isteni finom az íze.
Stern Ágnes
A menta nem csak finom és frissítő hatású, hanem számos más pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Hogy mik ezek? Máris mutatjuk:
Ha nem figyelünk oda eléggé, hogy mit eszünk, és mikor, testünk konyhájában hamar nagy összevisszaság lesz. Néhány tudatos lépéssel azonban orvosolhatjuk a leggyakoribb problémákat, mint a gyomorégés vagy a felfúvódás.
Biztosan te is hallottad már az ismert mondást, miszerint minden nap egy alma, az orvost távolt tartja. Manapság elterjedőben van egy másik hasonló bölcselet is, méghozzá az, hogy a narancs a napi parancs. Nézzük, miért érdemes minden nap narancsot fogyasztani.
A rozmaring finom, jó illatú és hasznos gyógynövény, ami rengetegféleképpen felhasználható. Például teaként és illóolajként, de szórhatjuk levesbe, húsokra vagy köretekre is, remek ízt fog kölcsönözni nekik.
A különböző gyomorproblémák, mint például a puffadás, a gyomorfájás, a savasodás, a székrekedés, vagy a hasmenés, több embernek okoznak gondot, mint hinnénk. Viszont jó hír az, hogy az alábbi fűszernövények hatékony segítséget jelenthetnek számunkra.
Csontleves gyógyító hatásait már a nagymamáink is ismerték. Ez a végtelenül egyszerű leves manapság is nagyon népszerű. Nem véletlenül, hiszen egyre többen fedezik fel az egészségre gyakorolt jótékony hatását. Nézzük, miért érdemes minél többet fogyasztani ebből a levesből.
Nehéz mértéket tartani a kalóriadús falatokkal, főleg, ha napközben nincs időnk leülni és kényelmesen enni, és a hatalmas ünnepi lakomáknál sem könnyű megálljt parancsolni magunknak. A gyomor kellemetlen tünetekkel reagál, szerencsére a panaszok többségénél segítség a természet patikája!
Eltérőek a vélemények: egyesek egészségtelennek tartják, míg mások kifejezetten szívesen fogyasztják őket. Mindenesetre tény, hogy a csípős anyagokat tartalmazó élelmiszerek erősítik a szervezet védelmi rendszerét, ezért a mértékkel történő fogyasztásuk kimondottan hasznos a megfázásos, influenzás időszakban.