hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsó friss fejes káposztával

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A húsos szalonnát az olajon egyhén megsütjük, majd hozzáadjuk a vékony félkarikára vágott hagymát, és addig üvegesre pároljuk. Ezután hozzadjuk a fokhagymát és a kis kockákra vágott paprikát. 10 percig pároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a bőrétől megfosztott paradicsomot, amit előzőleg kis kockákra vágtunk. A paradicsommal együtt sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és hozzádobunk 1 evőkanál pirospaprikát. Ezután kb. negyed óráig pároljuk. Végül hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát, és addig főzzük, amíg a káposzta majdnem készre fő. Végül tejszínt öntünk hozzá, felforraljuk, és a főzés utolsó 5 percében beledobjuk a virslit.

Megjegyzés

Én úgy szeretem a legjobban, ha a káposzta roppanós és nincs nagyon puhára főzve. Az a különlegessége ennek a lecsónak, hogy nem dominál benne a paprika, minden zöldség tud érvényesülni, és a káposztától egyedi íze lesz. Gyakran készítem szalonna és virsli nélkül is.
- Ibevahiv

Ezek is érdekelhetnek