Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes meggyleves

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kimagozott meggyet  tegyük egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Adjunk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a vaníliás cukrot, reszeljük bele a citromhéjat, és nyomjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a fűszereket. (Én a fűszereket teatojásba tettem, így a főzés végén egyben kitudtam emelni.) Ezután forraljuk ki, majd mérsékelt lángon főzzük kb. 10 percig.
  2. Amikor megfőtt, vegyünk ki néhány szem meggyet,  és tegyük félre a tálaláshoz. Ezután botmixerrel pépesítsük a levest, majd tegyük vissza tűzre, és újra forraljuk fel.
  3. A tejszínt keverjük simára a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe (én kézi habverővel kevertem, hogy ne csomósodjon be, viszont ha mégis csomós lenne, egy szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes legyen a levesünk).
  4. Ezután újra forraljuk ki, és főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Tálalás előtt ízlés szerint hűtsük langyosra, vagy hűtőszekrényben jó hidegre.
  5. Egy serpenyőbe tegyük bele a mandulaforgácsot, majd állandó keverés mellett, pár perc alatt pirítsuk aranybarnára.
  6. Tálalás előtt a jól lehűtött levest szedjük kis csészékbe, majd tegyünk bele néhány meggyszemet, és szórjuk meg a pirított mandulával.

    12 ISTENI NYÁRI LEVES PIROS GYÜMÖLCSÖKBŐL! >>>

    9 GYÜMÖLCSLEVES RECEPT, AMIT MINDENKÉPP KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

    HŰSÍTŐ GYÜMÖLCSLEVESEK, AMIVEL TÚLÉLHETED A KÁNIKULÁT >>>

Ezek is érdekelhetnek