hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes meggyleves (cibere)

MME MME
25 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejszínes meggyleves elkészítéséhez a meggybefőttet egy edénybe szűrjük, a meggyet félretesszük. 
  2. A befőtt levét egy fazékba öntjük, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet, a fahéjat és a szegfűszeget, majd összeforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és tovább forraljuk.
  3. A tejszínes alapba tesszük a meggyet, elkeverjük, és pár percig főzzük, hogy a gyümölcs is átvegye a fűszeres ízt.
  4. Ha nem elég sűrű a levesünk, akkor 1-2 teáskanálnyi, kevés hideg vízben feloldott kukoricakeményítővel sűríthetünk rajta.
  5. Mindmegette tipp: A meggyleves receptjét készíthetitek friss és fagyasztott meggyből is. Ez esetben a befőtt leve helyett még 3-4 dl vizet használjatok.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a tejszínes meggyleves:

Ezek is érdekelhetnek