Elkészítés: A levelestésztát szobahőmérsékleten felengedjük. A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejet feltesszük forralni. A lisztet is belekeverjük a tojásba, és kevergetve a majdnem felforrt tejhez adjuk. Lassú tűzön állandóan kevergetve addig főzzük, míg sűrű lesz. Kihűtjük, de közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg. Ha kihűlt, belekeverjük a habfixszel felvert tejszínt. Hűtőben tartjuk.
A kiengedett lapokat kettévágjuk, és nagyon forró, előmelegített sütőben 250 fokon 6-7 perc alatt megsütjük. Kétszerre belefér a gáztepsibe. Szépen megemelkednek a kockák. Ha kihűlt, kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. Rátesszük a tetejét, megszórjuk vaníliás cukorral.
12 szelet gyönyörű és nagyon finom krémest tálalhatunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre