hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű barackos pite

MME MME
17 4.1/5
50 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Mossuk meg a barackot, vágjuk félbe, távolítsuk el a magokat. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Keverjük habosra a margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával.
  3. Szitáljuk tálba a lisztet, keverjük el benne a sütőport. Adagonként keverjük a margarinos tojásos krémhez. Végül óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjéből kevert kemény habot is.
  4. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntsük a pitetésztát. A tetejét hintsük meg a zsemlemorzsával. Fektessük rá a félbevágott barackokat, és hintsük meg porcukorral.
  5. Toljuk a tepsit a forró sütőbe, és süssük a süteményt aranysárgára kb. 25-30 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha átsült, vegyük ki a tepsit a sütőből, és tepsiben hagyjuk kihűlni a barackos pitét.
  6. Kockákra vágva kínáljuk.

Megjegyzés

Egyszerűen elkészíthető, nagyon finom és pehelykönnyű sütemény. Én egész zacskó sütőport tettem hozzá, eleinte soknak tűnt, de nem emelkedett meg túlzottan, szép magas lett, a barackok pedig egy kicsit lesüllyedtek. Ami szerintem nem fontos, az a porcukor sütés előtt, elég csak egy kicsit a barackokra tenni. Tálalás előtt lehet az egész sütit porcukrozni. - MME

Ezek is érdekelhetnek