Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackos pite 

90 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az őszibarackot megmossuk, elfelezzük, kimagozzuk, és cikkekre vágjuk (hámozni nem kell). Összekeverjük 5 dkg porcukorral, és hagyjuk állni, míg elkészítjük a tésztát.
  2. A lisztet elkeverjük a maradék cukorral és a sütőporral. Hozzáajuk a puha vajat, a tejfölt, és egy egész tojást, kézzel összemorzsoljuk, majd gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és berakjuk fél órára a hűtőszekrénybe.
  3. Utána a tészta kétharmadát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Beletesszük egy piteformába úgy, hogy legyen pereme is. Villával megszurkáljuk. Rárakjuk a lecsöpögtetett barackot. A maradék tésztát kinyújtjuk, felcsíkozzuk és rárakjuk a sütemény tetejére. Lekenjük a felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

15+1 BARACKOS SÜTI, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>>

MORZSÁS, MÁKOS, OMLÓS: 8 ZSENIÁLIS MEGGYES PITE RECEPT >>>


Megjegyzés

Recept és fotó: Vidék Íze - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss