hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackos pite 

90 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az őszibarackot megmossuk, elfelezzük, kimagozzuk, és cikkekre vágjuk (hámozni nem kell). Összekeverjük 5 dkg porcukorral, és hagyjuk állni, míg elkészítjük a tésztát.
  2. A lisztet elkeverjük a maradék cukorral és a sütőporral. Hozzáajuk a puha vajat, a tejfölt, és egy egész tojást, kézzel összemorzsoljuk, majd gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és berakjuk fél órára a hűtőszekrénybe.
  3. Utána a tészta kétharmadát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Beletesszük egy piteformába úgy, hogy legyen pereme is. Villával megszurkáljuk. Rárakjuk a lecsöpögtetett barackot. A maradék tésztát kinyújtjuk, felcsíkozzuk és rárakjuk a sütemény tetejére. Lekenjük a felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

15+1 BARACKOS SÜTI, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>>

MORZSÁS, MÁKOS, OMLÓS: 8 ZSENIÁLIS MEGGYES PITE RECEPT >>>


Megjegyzés

Recept és fotó: Vidék Íze - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss