Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkrémes mandulatorta (lisztmentes)

60 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 25 dkg darált mandula
  • pici só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 narancs reszelt héja
  • A krémhez:
  • 3,5 dl habtejszín
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg kókusz tejpor
  • A díszítéshez:
  • 8 dkg mandula pálca

Elkészítés

  1. A kókuszkrémes mandulatorta elkészítéséhez először a krémet készítjük el, mert annak hűlnie kell.
  2. Egy edényben a tejszínt a cukorral és a kókusztejporral felforraljuk, és néha megkevergetve 5-6 percig főzzük. Hozzáadjuk a margarint is, és tovább forraljuk 5 percig, végül belekeverjük a kókuszreszeléket, majd lehúzzuk a tűzről és lehűtjük. Hűtőszekrényben dermesztjük. Mielőtt felhasználjuk, robotgéppel jól kikeverjük.
  3. A mandulatorta tésztájához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kevés cukorral kemény habot verünk. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált mandulát, a sót, a narancshéjat, a sütőport és végül adagonként a tojáshabot is. Simára keverjük.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Teljes kihűlés után óvatosan húzzuk le a papírt róla, majd vágjuk 3 felé, és kenjük meg a krémmel. Nagyon fontos, hogy jusson a krémből a tetejére és az oldalára is.
  5. A díszítéshez a mandula pálcákat kissé megpirítjuk, és megszórjuk vele a tortát.

Megjegyzés

A tészta nagyon lágy, ezért csináljuk lapos tepsiben és nem kerek formában.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss