Kócos töltött pogácsa

1 2.5/5
60 perc
mester
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • liszt
  • margarin
  • tejföl
  • tejföl
  • tojássárgája
  • reszelt sajt
  • tejföl
  • tojássárgája
  • liszt
  • pirospaprika
  • vaj
  • reszelt sajt
  • tejföl
  • tojás
  • sajt
  • tojás
  • sajt

Elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, és jól kidolgozva másnapig állni hagyjuk. Vékonyra (kb. 3-4 mm) kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felvert tejfölös tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben aranyszínűre megsütjük.
  2. Elkészítjük a sajtkrémet: a tejfölt, a tojássárgáját, a kávéskanál lisztet, az édes paprikát és a sót összekeverjük, majd gőz fölött sűrűre főzzük.
  3. Belekeverünk 6 dkg reszelt sajtot, majd kihűtjük. 10 dkg puhított vajat kikeverünk, és kanalanként a sajtkrémhez keverjük.
  4. A kihűlt tészta felét megkenjük úgy, hogy a szélei is krémesek legyenek, ráillesztjük a másik felét, és 10 dkg reszelt sajtban megforgatjuk.

    VENDÉGVÁRÓ POGÁCSÁK >>> 

    11 EXTRAFINOM POGÁCSA, AMIT MUSZÁJ MEGSÜTNÖD! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss