hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus rakott karfiol

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A klasszikus rakott karfiol elkészítéséhez az átöblített rizst kétszeres mennyiségű sós, ételízesítős vízben megfőzzük. A hagymát felkockázzuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük és megpároljuk 20 perc alatt.
  2.  A karfiolt apró rózsákra szedjük, tejes, sós vízben megfőzzük 5-10 perc alatt, majd lecsepegtetjük. A tejfölbe belekeverjük az ételízesítőt és a tojásokat.
  3. Egy jénaiba rétegezzük az összetevőket, a következő sorrendben: karfiol, rizs, hús, karfiol, végül beborítjuk az egészet a tejföllel. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tejföl megpirul a tetején.  

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek