Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus rakott karfiol

60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst sós, ételízesítős vízben megfőzzük, a hagymát felkockázzuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük és megpároljuk 20 perc alatt.
  2.  A karfiolt apró rózsákra szedjük, tejes, sós-cukros vízben megfőzzük 5-10 perc alatt, majd lecsepegtetjük. A tejfölbe belekeverjük az ételízesítőt és a tojásokat.
  3. Egy jénaiba rétegezzük az összetevőket, a következő sorrendben: karfiol, rizs, hús, karfiol, végül beborítjuk az egészet a tejföllel. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tejföl megpirul a tetején.

CSŐBEN SÜLT, RAKOTT ÉS RÁNTOTT - 11 SZUPER KARFIOLOS RECEPT >>> 

11 CSŐBEN SÜLT ÉTEL, AMIT EGYSZER MINDENKINEK MEG KELL KÓSTOLNIA >>> 

TÖBB, MINT 50 ELLENÁLLHATATLAN KARFIOL RECEPT >>> 

 

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss