Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-tejfölös rakott karfiol

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt  rózsákra szedjük, és sós vízben roppanósra főzzük négy-öt perc alatt. Leszűrjük, lecsepegetjük.
  2. A tejfölt összekeverjük a tojással és a reszelt sajt felével. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval megsózzuk.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, majd belerakjuk a karfiolt, majd meglocsoljuk a tejfölös-sajtos szósszal. Előmelegített sütőben, 180 fokon, körülbelül 20-25 perc alatt összesütjük. Ekkor kihúzzuk a sütőből, megszórjuk a reszelt mozzarella másik felével és a parmezánnal, majd pirulásig sütjük.

RAKOTT KARFIOL: TEJFÖLLEL, BACONNEL, CSIRKEHÚSSAL. MEGOLDÁSOK A SAJTBUNDA ALÁ! >>> 

KARFIOL, BROKKOLI, KELBIMBÓ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss