Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált húsos rakott karfiol

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés


  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük (vigyázzunk, hogy a rózsák nagyjából egyben maradjanak, ne főjenek szét). A darált húst forró olajon megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk.
  2. Olajon megpirítjuk a rizst, megsózzuk, megborsozzuk, majd dupla adag vízzel felöntjük. Kis lángon kb. 15 percig főzzük, és hagyjuk, hogy a rizs teljesen magába szívja a vizet. Ezután lefedve félretesszük további 15 percre.
  3. A megfőtt karfiolt kisebb darabokra vágjuk, majd az adag felét egy tepsi aljába tesszük.
  4. Az elkészült rizst és a darált húst összekeverjük, majd a karfiolágyra fektetjük. A sort a maradék karfiollal zárjuk. Meglocsoljuk tejföllel a tetejét, majd nagyjából 15 percre 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Ezután megszórjuk sajttal a tetejét, és visszatesszük a sütőbe, míg a sajt meg nem pirul.

    Kedvenc karfiolos receptjeink >>> 

    Rakott, tepsis, csőben sült fogások >>> 

    A legjobb darált húsos receptek >>> 

Megjegyzés

Akár füstölt sajttal is megszórhatjuk! - Blondefox

Ezek is érdekelhetnek

Friss