A hentes tokányhoz a sertéshúst felcsíkozzuk. A csíkokra vágott húsos szalonnát egy forró serpenyőben pirítani kezdjük. Ha szükséges, hozzáadunk még egy kevés olajat, rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a paradicsompürét, a finomra vágott fokhagymát, majd a húst. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Időnként megkeverve, közepes lángon fedő alatt készre pároljuk. Az elfőtt nedvességet vízzel pótoljuk.
Amikor megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát, és ezzel pároljuk további 5 percig. Köretként főtt rizst, tésztát, tarhonyát kínálhatunk. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a klasszikus hentes tokány nagyon egyszerűen!