Mindmegette.hu
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Új szakaszba lépett az orosz-ukrán háború
Egy szál bugyiban adott koncertet Dér Heni - kép
Álló mellbimbóval, bugyi nélkül terpesztett a szőke bombázó
Még meg sem alakult, máris szétesőben az olasz baloldal választási szövetsége
Horror a katakombában: A turistákra kacsintgat a 2 éves lány holtteste
Nem kellett hozzá sok, hogy a kínai és tajvani hadihajók öszecsapjanak
Hatalmas melleivel mindenkit ámulatba ejt a Chelsea új sztárjának barátnője - galéria
A sarkvidékről tévedhetett a Szajnába egy fehér delfin
Ne dobd ki a maradékot - spórolj! 8 szuper tipp az újrahasznosításra
Nem tudják fizetni a rezsit, bezár a népszerű magyar borétterem
Így spórolj a villanyszámlán! 5 tipp, hogy energiatakarékosabb legyen a hűtőd
Egyszerű és gyors menüsor, ha nem tudod, mit főzz hétvégén
Recept
MME
Cikk
Válogass te is az olvasóink által beküldött receptekből, szavazz, és nyerj 50 000 forintot!
A gastrorealityknek és a főzős blogoknak köszönhetően egyre több különleges, az átlagostól akár nem kevéssel drágább alapanyagot használunk főzés során. De ha spórolni szeretnénk, nem kell csúcsminőségű anyagokra költeni: találhatunk olcsóbb összetevőket is, amelyek tökéletes helyettesítők.
Recept válogatás
A nyár slágerzöldségei egyértelműen a padlizsán és a cukkini: nem csak, hogy a grillpartik vega sztárjai, de gyakorlatilag bármilyen keverékkel, krémmel vagy raguval megtöltve isteni egytálétel varázsolható belőlük. Mutatunk is 50 bomba receptet!
Kautz József
Számos olyan kidobásra ítélt konyhai alapanyag van, amit még felhasználhatnál - nem keveset spórolva ezzel!
A vitaminpótlás egyik jól bevált módszere a gyümölcsök, zöldségek fogyasztása, ennek egyik remek formája pedig, ha a zöldség valamilyen főzelék formájában kerül a szervezetünkbe. A főzelék igazi magyar sajátosság. Amíg a legtöbb nemzet leves vagy köret alakjában próbálja megoldani a főtt zöldségekkel való kapcsolattartást, addig a magyar konyha habar, ránt, sűrít - és egytálételként tálalja a megfőzött, fűszerezett zöldségeket.
Tóth-Nacsa Ágnes
Rántottát készíteni mindenki tud, hiszen csak fel kell verni a tojásokat és egy tapadásmentes serpenyőben megsütni. Egyszerű, igaz? Mégis előfordul, hogy nem vagyunk elégedettek a végeredménnyel. Íme néhány trükk, hogy mindig tökéletes rántotta kerüljön a tányérra.
Mivel tombol a kánikula, a konyhában elsődleges feladattá válik, hogy hűsítő és könnyű ételek készüljenek, melyek nem terhelik meg a gyomrot és melyek mellett a tűzhelyet sem kell hosszú órákra bekapcsolni. Íme, néhány szuper recept hőség idejére.
PATAKY KRISZTINA
A sajtos tésztát szinte mindenki szereti. A sonkára és a baconre sem mondanak sokan nemet, éppen ezért készítettünk egy olyan rakott tésztát, amiben minden finomság megtalálható. Annyira egyszerű és annyira finom, hogy azonnal az egész család kedvence lesz.