Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsos tokány, ahogy Buday készíti

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A megtiszított és felaprított hagymát, paprikát, paradicsomot és fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét. A marhahúst megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk, majd a zöldségekhez adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és erős tűzön - folyamatosan kevergetve - pirítjuk.
  2. Amikor a hús kiengedte a levét, és az elforrt, egy kevés vízzel folyamatosan pótoljuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, és kisebb lángon kb. 1 óráig fedő alatt főzzük.
  3. A sárgaborsót sós vízben megfőzzük. Ezutánfelfogjuk a főzőlevét, és egy kis víz hozzáadása után félkeményre főzzük benne a felkockázott zellert és a petrezselyemgyökeret. Leszűrjük, és egy kevés zsiradékban megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk friss petrezselyemmel, és hozzákanalazzuk a sárgaborsót. Megpirítjuk, és a borsos tokánnyal tálaljuk.

    Íme a recept videón >>> 

    Túrógombóc Budaytól >>> 

    Gulyásleves Budaytól >>> 

    Fasírt Budaytól >>> 

    Aranygaluska Budaytól >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss