Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 kihagyhatatlan pincepörkölt recept

default user icon
MME
A nyári családi, baráti találkozók kedvelt fogása a pincepörkölt, amelyből nem érdemes kis adagot készíteni, hiszen mindenki repetázni fog – még az is, aki elsőre idegenkedik a csülkös-körmös, laktató egytálételtől. Íme négy recept, amit érdemes kipróbálni!

A pincepörkölt készülhet marhalábszárból, de sertéscsülökből is. Neve arra utal, hogy a pincesoron készítették el, bár alapvetően nem kell bográcsban megfőzni, mégis sokan tartják úgy (köztük mi is), hogy az íze sokkal finomabb, ha a szabadban, bográcsban rotyogtatjuk az ételt. Pont ilyen apró dolog, hogy a szalonna kisült zsírján készüljön el a pincepörkölt, mert ez is karakteresebb ízt ad neki. Vannak, akik füstölt húst is adnak hozzá, amivel kicsit sem rontanak rakta, de a bolti füstölt kockákat azért mellőzzük. Ami azt illeti, az ország megannyi pontján, apró változtatásokkal készítik el a pincepörköltet.

Íme, a négy isteni finom recept!

PINCEPÖRKÖLT>>> 

PINCEPÖRKÖLT CSÜLÖKBŐL ÉS LAPOCKÁBÓL>>> 

BOGRÁCSOS PINCEPÖRKÖLT>>> 

PINCEPÖRKÖLT KÉTFÉLE HÚSBÓL>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek