A pincepörkölt készülhet marhalábszárból, de sertéscsülökből is. Neve arra utal, hogy a pincesoron készítették el, bár alapvetően nem kell bográcsban megfőzni, mégis sokan tartják úgy (köztük mi is), hogy az íze sokkal finomabb, ha a szabadban, bográcsban rotyogtatjuk az ételt. Pont ilyen apró dolog, hogy a szalonna kisült zsírján készüljön el a pincepörkölt, mert ez is karakteresebb ízt ad neki. Vannak, akik füstölt húst is adnak hozzá, amivel kicsit sem rontanak rakta, de a bolti füstölt kockákat azért mellőzzük. Ami azt illeti, az ország megannyi pontján, apró változtatásokkal készítik el a pincepörköltet.
Íme, a négy isteni finom recept!
PINCEPÖRKÖLT>>>
PINCEPÖRKÖLT CSÜLÖKBŐL ÉS LAPOCKÁBÓL>>>
BOGRÁCSOS PINCEPÖRKÖLT>>>
PINCEPÖRKÖLT KÉTFÉLE HÚSBÓL>>>