Mindmegette.hu
Recept
MME
Cikk
A nyári családi, baráti találkozók kedvelt fogása a pincepörkölt, amelyből nem érdemes kis adagot készíteni, hiszen mindenki repetázni fog – még az is, aki elsőre idegenkedik a csülkös-körmös, laktató egytálételtől. Íme négy recept, amit érdemes kipróbálni!
PATAKY KRISZTINA
DÖMÖTÖR VIOLA
Videó
Az ahány ház, annyi szokás mondás a pincepörkölt elkészítésére is igaz. Ami biztos, hogy a hús, krumpli, vörösbor alapanyagból nem hiányozhat egyik sem ebből az ételből, ám azt már mindenki maga dönti el, hogy sertésből, vagy marhából főzi. Ezt az ételt sokan a szabadban, bográcsban szeretik leginkább főzni, hogy az íze még finomabb legyen.
Hagyományos magyaros ételünk elkészítése igazán nem bonyolult, de akár bográcsban, akár lábosban főzöd, nem árt odafigyelni pár apróságra, hogy a hús omlós, a szaft pedig sűrű legyen.