hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 étel, amiről le kell mondanod, ha babát tervezel!

A termékenységet nagyban befolyásolja az étkezésed, így jó, ha odafigyelsz már a családtervezés kezdetén, hogyan táplálkoztok a pároddal. Íme 5, a teherbe esni vágyó nők számára tiltott étel.
Vörös hús

A Harvard kutatói úgy találták, hogy a terméketlenséget 39%-ban a nők esetében sokszor az állati eredetű fehérjék okozzák. Ugyanez a kutatás bizonyította, hogy azok a nők, akik növényi alapú fehérjéket fogyasztanak inkább, kevesebb problémába ütköznek a teherbeesés alatt.

Mikrós popcorn

A kaliforniai egyetem által végzett kutatások szerint azok a nők, akik nagy mennyiségben visznek be egy PFOA nevű szintetikus kémiai anyagból, 70-135 %-al nagyobb eséllyel lesznek terméketlenek. Ezt az anyagot pedig a popcornos zacskók készítésénél használják, így, ha babát tervezel, a mozizós estékhez cseréld egészségesebb snackre a mikrós popcornt.

Alacsony zsírtartalmú joghurt

Már említettük, hogy nem feltétlenül egészségesebb az az étel, ami kevesebb zsírt tartalmaz. A Human Reproduction egyik cikkében publikálta, hogy azok a nők, akik huzamosabb ideig alacsony zsírtartalmú tejtermékeket fogyasztottak, 85 %-al nehezebben estek teherbe.

Fehér kenyér

A finomított szénhidrátok nemcsak úszógumihoz vezetnek, de a terhességet is hátráltathatják, az instabil vércukorszint ugyanis gátolja az ovulációt. Ezért mindenképp cseréld le a fehér kenyeret teljes kiőrlésűre, ha gyereket tervezel.

Alkohol

Alkoholt tilos fogyasztani a terhesség alatt, de érdemes ezt a lépést megtenni már akkor, amikor még csak tervezed a családalapítást. Hogy miért? Mert a legfrissebb tanulmányok szerint azok a nők, akik naponta fogyasztanak alkoholt, 50%-kal növelik az ovulációs meddőség esélyét.

ÍGY EGYÉL, HA BABÁT SZERETNÉL! >>> 
KISMAMÁK DIÉTÁJA 5 BEVÁLT RECEPTTEL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss