Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Lilalicsi
Cikk
MME
Ma is hódít a viktoriánus kori életveszélyes fogyókúra, a galandféreg-diéta. A közösségi médiában és néhány celeb körében találkozhatunk ezzel a módszerrel. Lássuk, mi ez, és miért ne próbáld ki SOHA!
Wagensommer Alexandra
Baloghné Kele Judith
A tésztánál csak egyvalami jobb: a rakott tészta!
Bár a statisztikák szerint egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk, azért még mindig nagy kedvenc a karajból készült rántott hús, vagy egy szaftos sertéspörkölt, vagy éppen a fűszeres, sült tarja. Elkeserítő azonban, hogy egyre nehezebb valóban jó minőségű sertéshúst kapni.
Február 14-e idén nem csak a szerelmesek napja volt. Elkezdődött a húsvét előtti 40 napos böjt, aminek betartáshoz első kézből jön a segítség.
Te is zavarba jössz az ismeretlen gasztronómiai kifejezésektől? Jól hangzik az Orly-módra, de nem igazán tudod, mi lesz a tányérodon? Segítünk eligazodni az étlapon.
A jó cigánypecsenye szaftos, füstös és eszméletlenül laktató étel. Elképesztően élvezetes, amikor kicsordul a füstös-zsíros íz a hirtelen sült, omlós hús, és a ropogósra sült szalonna kettőséből. Egy titka van, hogy igazán tökéletes legyen - mondjuk máris, mi az!
Az ételeket legtöbben az alapján határozzuk meg, hogy egészséges, avagy sem. Pedig bizony az sem mindegy, hogy mit, mivel eszünk!
A Veganuár az év első gasztrokihívása, ami arra buzdít, hogy próbáljuk ki a vegán (vagy legalább a húsmentes) életmódot egy kis időre. Ha te is ezzel próbálkozol, segítségedre lesznek a következő receptek.
A konfitálás néhány éve igen felkapott, sokat hangoztatott dolog lett a gasztronómiában. Az ember hajlamos azt gondolni, hogy valami nagyon 21. századi csoda búvik meg a rejtélyes szó mögött, pedig csupán egy többévszázados múltra visszatekintő, az ételek tartósítását, tárolását lehetővé tevő technikáról van szó.
Függetlenül attól, hogy milyen típusú húst készítünk, minden húsfajta akkor a legjobb ízű, ha omlós és puha. Van egy egyszerű, minden háztartásban megtalálható összetevő, amit érdemes kipróbálni, ha tökéletes sültet szeretnénk tálalni.
A tészta és a kolbász mindig jó párosítás! Gyors, egyszerűen elkészíthető, ha a kolbászt feltétként adjuk például paradicsomos vagy tejszínes tésztához, és remek második fogás tartalmas leves mellé – vagy sörkorcsolyának – ha kiflit, batyut töltünk meg vele. Mutatjuk a mi kedvenceinket!
A méz és a hús párosa olyan ütős, hogy a legtöbben nem is tudnak ellenállni a finom falatoknak. Különösen a hűvös, zord időben esik jól, így itt az idő, hogy kipróbáld kedvenc hat receptünk valamelyikét!
A friss, édeskés ízű új káposztából rengeteg finomság készülhet. Ha még soha nem próbáltad, itt az idő, hogy a hétvégén elkészüljön életed első lucskos káposztája. Isteni finom egytálétel, amit az egész család imádni fog – mutatjuk videón, hogyan készítsd el, hogy garantált legyen a siker!
A sertéskaraj az egyik legkedveltebb húsféle: zsírszegény és igen változatosan elkészíthető. Ha csonttal együtt vesszük, problémát okozhat a hús lefejtése. Hentes Robi TikTokra feltöltött videójában megmutatja, hogyan lehet gyorsan, precízen kicsontozni a karajt.
Mindmegette
Több ezer forintot is meg lehet spórolni azzal, ha a megfelelő időben megyünk bevásárolni. Az Aldi egyik dolgozója most elárulta, hogy melyik a tökéletes időpont a bevásárlásra.