A karamellás almával töltött kelt alma tésztájához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Ezután 12 egyforma gombóccá osztjuk, mindegyiket kigömbölyítjük, és letakarva ismét 30 percig kelesztjük.
Az almáknak kikaparjuk a magházat, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy lábasban vajat hevítünk rádobjuk az almát és megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg az egész besűrűsödik (kb. 20 perc).
A kosárkaformákat kivajazzuk és behintjük liszttel. A tésztagombócokat 10 cm-es körré lapítjuk, mindegyik közepébe 1-1 kanál tölteléket helyezünk, megszórjuk barna cukorral és a széleket összecsipkedjük.
Labdává formázzuk és a formába helyezzük. Letakarva ismét 30 percig kelesztjük, ezután lekenjük a tetejüket olvasztott vajjal, mindegyik közepét az ujjunkkal benyomjuk és 1-1 vékonyka fahéj darabkát szúrunk bele. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.