Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás almával töltött kelt alma

70 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A karamellás almával töltött kelt alma tésztájához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  2. Ezután 12 egyforma gombóccá osztjuk, mindegyiket kigömbölyítjük, és letakarva ismét 30 percig kelesztjük.
  3. Az almáknak kikaparjuk a magházat, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy lábasban vajat hevítünk rádobjuk az almát és megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg az egész besűrűsödik (kb. 20 perc).
  4. A kosárkaformákat kivajazzuk és behintjük liszttel. A tésztagombócokat 10 cm-es körré lapítjuk, mindegyik közepébe 1-1 kanál tölteléket helyezünk, megszórjuk barna cukorral és a széleket összecsipkedjük.
  5. Labdává formázzuk és a formába helyezzük. Letakarva ismét 30 percig kelesztjük, ezután lekenjük a tetejüket olvasztott vajjal, mindegyik közepét az ujjunkkal benyomjuk és 1-1 vékonyka fahéj darabkát szúrunk bele. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek