hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fordított karamellás banántorta

80 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A fordított banántorta elkészítéséhez egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a barna cukrot, a fahéjat és a gyömbért. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a puha vajat és robotgéppel egyneművé keverjük.
  2. Egy 23 cm-es tortaformát kivajazunk. A maradék vajat felolvasztjuk és a tortaforma aljára öntjük, majd beleszórjuk a barna cukrot. A banánokat hosszában kettévágjuk és a tortaformába fektetjük. Ezután rásimítjuk a résztát. Alufóliával lefedjük, és 180 fokon 55 perc alatt készre sütjük.
  3. Fűszeres, karamellás, édes finomság, tökéletesen passzol mellé egy gombóc vaníliafagyi.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a fordított karamellás banántorta:


Ezek is érdekelhetnek

Hasonló receptek

Friss