Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zalai kelt palacsinta

45 perc
egyszerű
olcsó
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felfuttatjuk az élesztőt 1 deciliter langyos cukros tejben, majd a tojásokat ketté választjuk, aztán a tojásfehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgájához hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, majd a a többi langyos tejjel, liszttel váltakozva kikeverjük a palacsintatésztát. Ha ezzel elkészültünk, könnyedén a hozzákeverjük a tojáshabot, aztán 15 percet kelni hagyjuk. 
  3. A palacsintasütőben olajt hevítünk, majd egy merítőkanálnyi tésztát jól eloszlatunk benne. Nagyjából 2-2 percet sütjük mindkét oldalát, amíg szép aranybarna lesz. Tölteléket ízkés szerint választhatunk. 

SVÉD BARACKOS PALACSINTA 

SÓS RAKOTT PALACSINTA 

SÜTŐTÖKKRÉMES PALACSINTA 

Megjegyzés

Nagyon finom és laktató palacsinta készült levesünk mellé. Az élesztőnek köszönhetően a kelt palacsinta tésztája még lágyabb, szivacsosabb szerkezetű a hagyományoshoz képest. Akár sütiként is megállná a helyét. Mivel vastagabb, kicsit tovább tart átsütni. Lekvárral, túróval vagy kakaóval, esetleg nutellával is nagyon finom. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss