hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zalai kelt palacsinta

45 perc
egyszerű
olcsó
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A zalai kelt palacsinta tésztájához felfuttatjuk az élesztőt 1 deciliter langyos cukros tejben, majd a tojásokat ketté választjuk, aztán a tojásfehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgájához hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, majd a a többi langyos tejjel, liszttel váltakozva kikeverjük a palacsintatésztát. Ha ezzel elkészültünk, könnyedén a hozzákeverjük a tojáshabot, aztán 15 percet kelni hagyjuk. 
  3. A palacsintasütőben olajt hevítünk, majd egy merítőkanálnyi tésztát jól eloszlatunk benne. Nagyjából 2-2 percet sütjük mindkét oldalát, amíg szép aranybarna lesz. Tölteléket ízkés szerint választhatunk. 

Megjegyzés

Nagyon finom és laktató palacsinta készült levesünk mellé. Az élesztőnek köszönhetően a kelt palacsinta tésztája még lágyabb, szivacsosabb szerkezetű a hagyományoshoz képest. Akár sütiként is megállná a helyét. Mivel vastagabb, kicsit tovább tart átsütni. Lekvárral, túróval vagy kakaóval, esetleg nutellával is nagyon finom. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek