Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros tökfőzelék virslivel

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A kapros tökfőzelék elkészítéséhez a tököt megpucoljuk és legyaluljuk egy arra alkalmas eszközzel. A kaprot apróra vágjuk.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát egy kevés olajon megdinszteljük, megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük őrölt paprikával és az apróra vágott kapor felével.
  3. Hozzáadjuk a gyalult tököt, átforgatjuk és félig öntjük alaplével vagy vízzel.
  4. Amikor tök megpuhult, behabarjuk egy kevés liszttel kikevert tejföllel. Jól elkeverjük, hogy ne maradjon csomós. Ekkor hozzáadjuk az aprított kapor másik felét. Adunk hozzá egy kevés citromlevet is. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
  5. Feltétnek jól illik mellé a sült virsli vagy sült kolbász. 

Nézzétek meg videón, hogyan készül a kapros tökfőzelék virslivel:

Ezek is érdekelhetnek