hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros tökfőzelék cukkinifasírttal

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fasírthoz a cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, a többit tálba reszeljük. Sózzuk, 30 percig pihentetjük. Kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet, majd összedolgozzuk az aprószemű zabpehellyel, a tojással, valamint egy kevés sóval és borssal.
  2. A főzelékhez a hagymát meghámozunk, finomra vágunk. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a legyalult tököt, 4 dl vizet, majd sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és kis lángon főzzük 15 percig.
  3. Közben felforrósítunk egy kevés olajat egy serpenyőben, kis kupacokat adagolunk bele a cukkinis masszából, majd lelapítjuk őket, és mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük.
  4. Kimerünk a főzelékből 3 merőkanálnyit, hozzáadjuk a lisztet, és botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük a főzelékbe, még néhány percig főzzük. Végül az ecettel és a finomra vágott kaporral ízesítjük. 

Megjegyzés

"Bár nincs mindenkinek szép emléke a menzás kapros tökfőzelékről, érdemes még egy esélyt adni neki, és elkészíteni egészséges verzióban! Egy friss, nyári fogást kapunk, a főzőtök szénhidrát tartalmát pedig még számolnunk sem kell a 160 grammos diétában."
Egy adag: 275 kcal
(Iklódi Dóra, gasztroblogger) - MME

Ezek is érdekelhetnek