A hagymát meghámozzuk, és apróra kockázzuk. Felforrósítjuk az olívaolajat egy lábasban, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. A tököt lereszeljük nagy lyukú reszelőn, megsózzuk, kicsit kinyomkodjuk a levét, majd a hagymához adjuk. Közben sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
A kaprot megmossuk, lecsepegtetjük, megszárítjuk konyhai papírtörlőn, majd a felét összekötözzük konyhai zsineggel, és a tökhöz adjuk. Lefedjük, és puhára pároljuk a tököt, közben néhányszor átkeverjük.
A főzelékhez keverjük a paprikát. A megmaradt kaporból félreszünk 1-2 szálat a tálaláshoz, a többit finomra aprítjuk, és a tejfölhöz forgatjuk. Végül a főzeléket a kapros tejföllel tálaljuk kaporlevéllel díszítve.