Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökfőzelék fasírttal 

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A főzelékhez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 ek napraforgóolaj
  • 60 dkg gyalult tök
  • 1 ek liszt (púpos)
  • 1 ek őrölt pirospaprika (csapott)
  • 1 marék friss kapor
  • 1 kis pohár tejföl
  • A fasírthoz: 
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk őrölt pirospaprika (púpos)
  • 5 dkg liszt
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítés

  1. A megpucolt és felaprított hagymát 2 ek felforrósított olajon megdinszteljük. Ha már üveges, hozzáadjuk a gyalult tököt. Megsózzuk ízlés szerint, majd felöntjük egy kevés vízzel, és fedő alatt pároljuk.
  2. Közben egy kisebb serpenyőben elkészítjük a paprikás rántást: a maradék olajon - állandó keverés mellett- aranybarnára pirítjuk a lisztet. A tűzről lehúzva beleszórjuk a pirospaprikát, és simára keverjük.
  3. Ha már megpuhult a tök, hozzákeverjük a rántást, a finomra aprított kaprot és a tejfölt. Felforraljuk, és pár perc főzés után levesszük a tűzről.
  4. A fasírthoz a darált húst a kezünkkel alaposan összegyúrjuk, majd a hozzáadjuk a felvert tojást, a felaprított és megdinsztelt hagymát és a zúzott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Összegyúrjuk, és ha szükséges, hozzáadagolunk egy kevés lisztet.
  5. Pingponglabda méretű golyókat gyúrunk a masszából, majd mindet meghempergetjük a lisztben. Végül forró olajban ropogósra, aranybarnára sütjük. A fasírtot a tökfőzelék feltétjeként tálaljuk. 

    A legjobb főzelékek >>> 

    Fasírtok és vagdaltak >>> 

    Tökös finomságok >>> 

Megjegyzés

Fotó: Tóth András, Stylist: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss